*** Водещите вечерни новини на 9 юни ***   Който иска пари

...
*** Водещите вечерни новини на 9 юни ***
 
Който иска пари
Коментари Харесай

Водещите новини! Кой иска безотчетните кражби да продължат? Финландия слага заграждения по руската граница

*** Водещите вечерни вести на 9 юни ***

 

„ Който желае пари за инхаус поръчки без търгове, съвсем несъмнено е платен “. Това написа във Facebook предприемачът и началник на " Уолтопия " Ивайло Пенчев.

„ По всичко наподобява, че Гроздан Караджов и Слави Трифонов желаят безотчетните обири да продължат.

Каквото и да приказват, за мен е ясно, че в тази ситуация са в тима на крадците.

Евалата на Политическа партия, че не са се огънали тоя път! “

***

Не мога да кажа по какъв начин ще се развият събитията оттук насетне. Министър-председателят приказва за държавно управление на малцинството. Аз го назовавам болшинство антикорупция. Това съобщи Димитър Гочев от „ Продължаваме промяната “ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той призна, че работата с " ИТН " (ИТН) им е била сложна. „ Те саботираха работата, да вземем за пример в Комисията по правни въпроси. На всяко предложение имаха неуместни правни причини, както със Закона за противопоставяне на корупцията, по който работим от първия ден. От Има Такъв Народ предлагаха да има политически чадър над обвързваните с корупция и орган, който да е над правосъдната система “, разкри Гочев.

„ За неуспеха на промяната на КПКОНПИ виновността е тяхна. След като бяхме освободени от воденичния камък в обединението, на идващия ден си внесохме законопроекта “.

***

- А, да. „ Той ни дава обещание “, кайш ти, „ Той за корупцията, той това, той това “, викаш, а? Ами той да не е наивник, като тебе, бе, че да ги прави нещата, дето ги приказва? Таквиз се приказват, че да те избере народът, а не да си режеш след това своя си кяр в действителност. То е по този начин с положителните хрумвания, чуйш какво ти разправям, аз ги разбирам работите. Това ще направя, кай, това ще направя, но после… по стъпките на предните всите, те щом келепира са удряли, дето се вика, са отъпкали пътеката. Що да вървиш настрана? Добрите хрумвания са, с цел да те избере народът за лидер ужким, а след това си правиш каквото си знайш. Онез у Москвата, през седемнайста, да не са изпълнили каквото са дали обещание? Ами! Бой и апетит. Ама преди този момент – " власт на народа ", " другарят Маркс написа ", " тъждество ", това-онова, да намажеш филията на народа с приказки. Те за това са положителните хрумвания. Че кой ще ти ги следва в действителност след това бе, наивник! Избират те, пà си прайш квот си знаеш! 

- Знаеш, бай Ганьо, кое ме нервира още? Три Народното събрание персонално закопа, а тъкмо имахме късмет да тръгнем по европейския път напред. 

- И пет, в случай че би трябвало, ще закопае, ти него не го мисли, не е глупак бай ти Славчов. Ами ти гледай тебе си, че с тия приказки за „ европейския път напред “ за на никое място не си.

***

***

***

Тя призна, че не е усещала, че от Има Такъв Народ ще изоставен обединението, само че се е усещало напрежение, което изключително се е изострило сред тях и Политическа партия след процедурата по желание на нов шеф на Българска народна банка.

Не знам за какво от Има Такъв Народ реагираха по този начин остро. Повечето им разногласия бяха за постове и пари, не бяха кардинални, разкри Корнелия Нинова и добави, че е ставала очевидец на разногласия за пари сред финансовия министър Асен Василев и районния министър Гроздан Караджов.

***

Когато има документи…

***

Финландия, която в този момент кандидатства за участие в НАТО, в предишното е водила войни с Русия. В момента обаче гористата граница сред двете страни, дълга 1300 километра, е маркирана в по-голямата си част единствено със знаци и други обозначения.  

Правителството в Хелзинки бърза да укрепи граничната сигурност, страхувайки се, че Русия може да се опита да окаже напън върху Финландия, като изпрати към границите ѝ претенденти за леговище. Европейският съюз упрекна Беларус за сходни дейности в края на предходната година, когато стотици мигранти от Близкия изток, Афганистан и Африка бяха блокирани на полската граница. 

***

Това май е повече хвалба, а не укор, но…

И в Сърбия има различия сред министрите: сръбската министърка на енергетиката Зорана Михайлович, която сподели нощес в изявление за Евронюз Сърбия, че е добре, че шефът на съветската дипломация не е посетил Белград.

Днес обаче сътрудника ѝ от кабинета бълва огън и жупел по какъв начин не са му разрешили да се види с „ приятеля на Сърбия “ Лавров, повтаряйки „ другар “ до безспир. 

***

Една от концепциите е да не се гласоподава към този момент с безусловно единогласие и всякакви корумпирани другари на Путин да постановат несъгласие, а да се мине към доста по-адекватното гласоподаване с квалифицирано болшинство, в области като глобите, така наречен „ клаузи за преход “, както и при положение на изключителна обстановка. С което да се спре с извиването на ръце и „ подаръците “ за Путин. 

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР